Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

banner imagebanner image
 
ΙΟΣ - Η ΧΩΡΑ
Costa's Moto Club | Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων,
Μοτοσυκλετών, Buggy & Atv ΙοςΗ πρωτεύουσα του νησιού παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν κάθε ανάγκη του ταξιδιώτη. Η χώρα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο λόγο πάνω από το λιμάνι. Υπάρχουν μνημεία στην Χώρα ενδεικτικά της ιστορίας του παρελθόντος, όπως τα απομεινάρια του παλαιού τείχους που κάποτε περικύκλωνε την αρχαία πόλη και τα χαλάσματα του παλαιού κάστρου κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς Γκρεμιώτισσας. Το αρχαιολογικό μουσείου της ίου, εδρεύει στο κτίριο του Δημαρχείου. Το υπαίθριο θέατρο “Οδυσσέας Ελύτης” φιλοξενεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα με καταπληκτική θέα της Σαντορίνης και του Αιγαίου.
 

 
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΠΑΡΑΛΙΕΣ
 
Αρχαιολογικό Μουσείο
Βρίσκεται στο κτίριο του Δημαρχείου
 
Κυκλώπεια Τείχει
Στην είσοδο της Χώρας από το δρόμο που την συνδέει με τον Γιαλό
 
Λόφος του Σκάρκου
Αρχαιολογικά ευρήματα στον Κάμπο. Ανοιχτά για τους επισκέπτες
Ανοιχτό αμφιθέατρο “Οδυσσέας Ελύτης”
Καταπληκτική Θέα της Σαντορίνης και του Αιγαίου.
 
Άγιος Ιωάννης
Στον πύργο, το ψηλότερο σημείο του νησιού (713μ).
 
Άγιος Θεοδότη
Πεντακάθαρη θάλασσα και αμμουδιά, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η εκκλησία της Αγ. Θεοδότης είναι η παλαιότερη του νησιού κτισμένη τον 16ο αιώνα.
 
 
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ίος
ΓΙΑΛΟΣ

Το λιμάνι της Ίου (Γιαλός) είναι η δεύτερη σε πληθυσμό περιοχή του νησιού. Το λιμάνι και η διπλανή αμμώδης παραλία με διάφανα γαλάζια νερά είναι καλά οργανωμένη για τουρισμό με μαγαζιά κάθε είδους. Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Κοντά στην είσοδο του λιμανιου στέκει ή γραφική εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (17ος αιώνας).

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ίος
ΚΟΥΜΠΑΡΑ

Μια μεγάλη σε έκταση αμμώδης παραλία (300μ) που βρίσκεται ΝΔ του λιμανιού. Στη νότια πλευρά του κόλπου θα βρείτε πολλούς μικρούς γραφικούς κολπίσκους ανάμεσα στους βράχους. Η κουμπάρα είναι ένα συναρπαστικό μέρος για καταδύσεις. Γραφικά ταβερνάκια συμπληρώνουν το τοπίο.

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ίος
ΜΥΛΟΠΟΤΑΣ

Μια φημισμένη και πολυσύχναστη αμμώδης παραλία που βρίσκεται 2χλμ νότια της Χώρας με μεγάλη έκταση (1χλμ), με κρυστάλλινα ρηχά νερά. Υπάρχουν μαγαζιά κάθε είδους, καθώς και οργάνωση για θαλάσσια σπορ.

 
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ίος
ΜΑΓΓΑΝΑΡΙ

Βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού 28χλμ από το λιμάνι. Στις τέσσερις φανταστικές αμμώδεις ακρογιαλιές, η μία δίπλα στην άλλη με τα κρυστάλλινα νερά, θα απολαύσετε κολύμπι και διάφορα θαλάσσια σπορ. Υπάρχουν επίσης μερικές παραλιακές ταβέρνες.

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ίος
ΤΥΜΒΟΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ - ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΤΗ

Ακολουθώντας την κεντρική οδό που διασχίζει το εσωτερικό του νησιού (βόρεια κατεύθυνση) φτάνετε στον Πάνω Κάμπο. Από εκεί ένας ασφαλτόδρομος στ’ αριστέρα σας, οδηγεί στα αρχαία χαλάσματα, όπου η παράδοση θέλει να βρίσκεται ο τάφος του ποιητή Ομήρου. Ο κεντρικός δρόμος οδηγεί στην Αγία Θεοδότη. Διαυγή νερά, άμμος και μερικές παραδοσιακές ταβέρνες σας περιμένουν.

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ίος
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΨΑΘΗ

Στο δρόμο για την Αγία Θεοδότη μια διασταύρωση προς τα δεξιά οδηγεί στη γραφική παραλία Ψάθη, στο πιο πράσινο σημείο του νησιού, 20χλμ από το λιμάνι. Μια μεγάλη αμμώδης παραλία με βαθιά μπλε νερά και μερικές ταβέρνες. Λίγο πριν φτάσουμε στην Ψάθη, συναντάμε το πέτρινο μονοπάτι που οδηγεί στο Παλαιόκαστρο, ένα βυζαντινό κάστρο χτισμένο 300μ πάνω από τη θάλασσα. Πηγαίνοντας γι την Ψάθη επισκεφθείτε το τυροκομείο για να δείτε τη διαδικασία παραγωγής και να πάρετε μαζί σας μερικά από τα πιο νόστιμα τυριά.